søndag 29. april 2012

"Hjemmelaget Karamell"

I dag har jeg forsøkt meg på "Hemmelaget Karamell". Dette er jo selvsagt ikke lavkarbo, så ble ikke mye mer enn en liiiten smaksprøve på meg, men sånn er det bare.. Det smakte i allefall himmelsk godt:) Man bør kanskje ikke ha så mange hull i tennene, men det er kanskje ikke noe nytt når man spiser karamell.


Legger med oppskriften på karamellene her:

- 1 dl lys sirup
- 2 dl sukker
- 3 dl kremfløte

Ingrediensene blandes sammen i en kjele (helst teflonbelagt), og skal koke i ca 1 time. Her må det røres jevnt hele tiden.
Test massens konsistens ved å dryppe noen dråper karamell i litt kaldt vann. Da avkjøles massen raskt og du skal kunne forme en liten kule.
Smør en form med litt olje, jeg brukte brødform, og hell massen i den. La formen avkjøles.
Når massen er kald kan du skjære de opp i biter og event pakke de inn i cellofan.

Jeg skulle ha de på et glass og hadde så vidt litt melis i glasset før jeg hadde oppi karamellbitene og ristet godt bitene og melisen sammen, da klistrer ikke bitene seg sammen.

Passer perfekt som gave:)



 Massen har nettopp startet å koke.


 Massen er ferdig, klar for formen.


 Deles opp i biter og blandes så vidt med litt melis i glasset.

Ferdige nydelige karameller<3

Ingen kommentarer: